Lite om mig

Mitt namn är Susanne Eriksson och jag har alltid varit intresserad av hantverk. Jag var 5-6 år när min mamma lärde mig att virka och sen har det fortsatt med den ena tekniken efter den andra.

För några år sedan skaffade min dotter två stycken Värmlandsfår. Snart var det dags för klippning och där stod vi med två påsar med jättefin ull. Där och då började allting, jag köpte nålar och sen var det igång. Jag upptäckte snart hur roligt det var att skapa i detta underbara, naturliga material och att det har så många användningsområden. Fåren blev fler, utökades med Åsenfår och Gotlandsfår, kardmaskin inköptes och uppgraderades senare till en elektrisk.

Det är mycket arbete med ullen innan man kan börja skapa, den ska rensas, tvättas, torkas och sen kardas, men varje moment har sin tjusning. Jag är lyckligt lottad så länge Sara har sina får och jag har tillgång till all denna underbara ull!

Jag älskar att skapa och mina nåltovade figurer är unika då ingen figur är den andra lik, de utvecklas under processen.

Att våttova är också så roligt och kreativt! Väskor, sittunderlag, sulor, torkbollar, skålar, handledsvärmare osv, allt är möjligt. Det är en lycka att jag får arbeta och skapa i detta underbara material! Att skapa något gör mig hel, tid och rum försvinner när man är i en värld av ULL ❤️🐑🐑

I början 2022 startade jag mitt lilla företag och har F-skatt och är momsregistrerad